28-04-2016

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en paprika


Deze hartverwarmende en kleurrijke ovenschotel heeft een heerlijk zoete en licht pittige ondertoon. Ik zelf houd erg van gehakt met een fijngehakt vers pepertje en ketjap erdoor. Door nog wat meer van mijn favoriete ingrediënten toe te voegen is dit recept ontstaan, en het is zeker een blijvertje.

Ingrediënten voor 2 ruime porties:
- 450 g zoete aardappelen
- 250 g gehakt
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl peterselie
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl paprika
- 1/3 ui
- 1 paprika
- 2 1/2 el ketjap
- 1 tl azijn
- 400 g tomatenblokjes
- 1 pepertje
- 175 g sperziebonen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de sperziebonen in een pannetje met water en zout in circa 8 minuten beetgaar.
  • Was de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met de paprika. Snijd de ui en het pepertje in ringen (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en hak de knoflook.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de uisnippers met het knoflook tot de ui glazig wordt. Bak dan het pepertje en het gehakt mee tot het rul is.
  • Voeg nu de ketjap, paprikablokjes  de tomatenblokjes (met sap) toe aan het gehakt en breng het op smaak met flink wat peper en zout en de overige kruiden.
  • Giet de boontjes af en schep het samen met alle overige ingrediënten om in een ruime ovenschaal en zet het voor 45 minuten in de oven. Als het vocht te snel verdampt voeg je een klein scheutje water toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten