17-08-2016

Witte bonen en gehakt in een rijke, smaakvolle tomatensaus met rijst


Het ultieme werkweek gerecht voor wie na een lange dag werken niet lang in de keuken wil staan, maar wel een koningsmaal verlangt, want dat is dit zonder twijfel.

Ingrediënten voor 4 personen:
- c.a. 300 g rijst
- 350 gehakt
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 680 g witte bonen in tomatensaus
- 1 1/2 el kerrie
- 75 ml ketchup
- 1/2 tl suiker
- 1 tl peterselie
- 1/4 tl nootmuskaat
- zout en peper
- 120 ml crème fraîche
- +- 1 el sambal

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en fruit beide in een pan met hete olijfolie. 
  • Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig wordt en voeg de kerrie, peterselie, nootmuskaat, chili en zout en peper toe.
  • Voeg als het gehakt rul is de witte bonen in tomatensaus, ketchup, suiker en crème fraîche toe. Warm het goed door, breng het eventueel opnieuw op smaak met zout en peper en serveer het met de rijst.


*Ook lekker: voeg de crème fraîche niet toe tijdens het koken, maar serveer het apart op tafel om dan pas toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten